Functionele analyse

Functionele analyse

First things first. En in ons vak is dat starten met een grondige analyse van jouw businessnoden. Die vertalen we naar de informatiearchitectuur van je website, waardoor we niet zomaar mooie plaatjes maken, maar ook een oplossing bieden voor echte problemen waar jouw bedrijf op botst. Daarom moeten we die problemen eerst snappen.

Voor welke problemen of behoeften zal jouw nieuwe webapp of website een antwoord bieden. En wat zijn de mogelijke valkuilen, problemen of bottlenecks?

Als je een webapp of een website op maat wilt laten maken, is het belangrijk te weten waar die voor moet dienen. Je site of app is het antwoord, maar wat is de vraag? Met andere woorden: voor welke problemen of behoeften zal jouw nieuwe webapp of website een antwoord bieden. En wat zijn de mogelijke valkuilen, problemen of bottlenecks? Je merkt het: het belang van deze fase kan nauwelijks overschat worden. Daarom gaan we ook grondig te werk.

Contacteer ons
Impakt 20231003 53

Aangename én grondige kennismaking

Voor we aan de slag gaan, willen we niet alleen jouw bedrijf, organisatie of klant leren kennen, maar ook jullie sector. Hoe gaan jullie tewerk, wat verwachten jullie van je nieuwe tool en hoe willen jullie die geïntegreerd zien in jullie workflow en andere softwaretoepassingen? Aan de hand van een analytische voorstudie brengen we de businessnoden in kaart en vertalen we die in de informatiearchitectuur voor jouw website.

Geen onaangename verrassingen

De resultaten van onze analyse bundelen we in een complete gebruikershandleiding voor alle partijen, te vergelijken met het lastenboek en de plannen voor de bouw van een huis. Zo krijg je een helder beeld van het uiteindelijke eindresultaat en vermijden we onaangename verrassingen achteraf.

Impakt 20231003 33

Als X dan Y

We geven het toe: in deze beginfase is het voor jou niet altijd evident om je al een beeld te kunnen vormen van hoe je custom-made webapplicatie, website of webshop zal werken. Daarom bezorgen we je:

  • De functionele analyse: het uitgeschreven document dat alle details van je toekomstige website of webapp benoemt;
  • Wireframes: een visuele voorstelling van de elementen die zullen gebouwd worden.

Wireframes en functionele analyse gaan hand in hand. Zo’n wireframe kan bijvoorbeeld een doorklikbare schets van een winkelmandje zijn. De functionele analyse pikt in en legt uit wat er allemaal op het scherm gebeurt: “Als je op knop X klikt, gebeurt Y”.

Het volledige plaatje

Bij onze functionele analyse hanteren we een 360°-aanpak. Dat betekent dat we niet enkel in kaart brengen wat onze eigen software doet, maar vooral ook alle integraties met derde partijen. Denk bijvoorbeeld aan je ERP-systeem als je een webshop wilt laten bouwen. Zo kunnen we op voorhand mogelijke conflicten detecteren en oplossen.

Impakt 20231003 14

We are not average
We are Elevens®

We mikken hoog. We nemen geen genoegen met tienen, we gaan voor elven. Deel je dezelfde ambities met jouw creatieve bureau of merk? 
Maak kennis met ons.

Contacteer ons